Näkökyvyn Heikkenemiseen Varautuminen

vanhat silmät

Eräs ongelma hyvin vanhaksi elämisessä on se, että moni muu asia ihmisen kehossa alkaa hajoilemaan. Vaikka teoriassa voisi hyvin elää 100 + vuotiaaksi, on moni kehon osa sellainen, että se alkaa toimia huonommin jo tätä ennen.

Eräs näistä on näkökyky, ja silmän kyky pysyä terävänä. Kun vanhenee, heikkenee usein lihakset silmien luona, jotka mahdollistavat sen tarkentumisen kauas ja lähellä. Yleensä lähinäkö menee ensimmäisenä, jonka jälkeen ongelmia alkaa syntyä kaukonäön kanssa. Tämä ei ole mukava prosessi, ja sen takia mietnekin, että olisi hyvä keksiä keinoja sen vaikutusten pienentämiseksi. Kuinka voisimme pitää yllä näkökykyämme, samalla kuin kuitenkin väistämättä vanhenemme.

Silmälasit, piilarit vai silmäleikkaus?

Meillä on ainakin kolme vaihtoehtoa, mitä voimme tehdä kun näkökyky alkaa kunnolla heiketä. Voimme hankkia silmälasit, ostaa piilolinssit tai käydä näön leikkauksessa. Ennen lähes kaikki hankkivat aina silmälasit, ja sitä pidettiin itsestään selvänä vaihtoehtona. Nykyään on kuitenkin yleistä, että silmissä on piilarit. Yhä useampi käy myöskin silmäleikkauksissa, joista on tullut huomattavasti pienempiä operaatioita kuin ne olivat vielä 10 vuotta sitten.

Silmälaseista saa hyvin tietoa vaikka seuraavan nettisivun kautta: silmälasitnetistä.fi. Tuossa taas on hyvä kirjoitus silmäleikkausen vaikutuksista ja kokemuksista siitä: bebeh.blogspot.com.

Tiedän monia jotka ovat hankkineet piilolinssit, ja rakastuneet niihin täysin. Valitettavasti en tiedä henkilökohtaisesti vielä ketään, joka olisi käynyt silmiään leikkauttamassa. Ainoat kokemukset sen suhteen tulevat netistä ja TV:stä.

Itselläni on onneksi vielä erinomainen näkö, ja jos kattoo miten tilanne on suvussani, todennäköisesti se pysyy aika vahvana vielä melko vanhaksikin. En tiedä mitä teknologioita silloin on tarjolla, mutta uskon että itse ainakin olen menossa pois päin silmälaseista. Ajatus niiden pitämisestä jatkuvasti ei kuullosta kovinkaan mieluiselta, ja mielummin vaikka laittaisin piilolinssit silmiin aamuisin.

Silmäleikkauksetkin voivat olla jo pian hyvin kehittyneitä. Ainakin kun katsoo miten nopeasti ne ovat tähänkin asti kehittyneet. Koko ajan tulee uusia ja uusia nanokeinoja, joiden avulla pystytään leikkaamaan hyvin pieniä alueita tarkasti ja turvallisesti. Varmaan näm kehittyvät silmienkin kohdalla huomattavasti.

En tiedä, aika näyttää mitä itse teen. Mitenkäs te lukijat, onko teillä suunnitelmia, tai jopa jo hankittu tai tehty silmille jotakin? Erityisesti haluaisin kuulla, jos joku teistä on jo käynyt silmäleikkauksessa!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *